Jordnötssmör som är bättre för dig – och miljön
För dig som är förtjust i jordnötssmör finns nu ett både osaltat och ekologist alternativ. Perfekt att bre på mackan, ha i matlagning eller bara använda som en fantastiskt god smaksättare i bakningen. Kanske på proteinpannakan?
Jordnötterna är försiktigt rostade för att ta fram det goda i smaken. De mals sedan ner till en pasta som så småningom blir själva jordnötssmöret. Det kan ibland bildas ett lager av olja ovanpå smöret, ha i åtanke att det är helt naturligt och rör runt i smöret tills lagret försvinner. Jordnötssmör osaltat EKO är kravmärkt.
BeställAnvändningstips
Kung markattas osaltade jordnötssmör kan mycket enkelt användas till att göra ett utsökt nötbröd med låg kolhydrathalt.
Ingredienser:
1 ägg
½ dl mandelmjöl
½ dl kokosmjöl
1 msk jordnötssmör
Börja med att vispa upp ägget i en behållare och blanda sedan i mjölet tillsammans med jordnötssmöret. Vispa ordentligt och värm sedan blandningen i micron i 2 minuter.