Förslag på nyttiga snacks till fredagsmyset

Helg innebär ofta snacks och godsaker och visst kan man äta det då och då. Men det kan också vara bra att välja nyttiga alternativ ibland. Det finns mer att välja bland än man tror och idag finns dessutom många färdiga produkter att köpa – som faktiskt smakar gott.

Nedan följer några mer hälsosamma tips på gott att äta framför filmen på fredagskvällen, i stället för chips, godis och andra godsaker.

Fruktsallad

Fruktsallad är en riktig klassiker och fördelen med en sådan är att man kan ha i precis det man gillar. Det går att variera efter säsong om man så vill, och man kan välja att ha till lite glass, en klick grädde eller äta den precis som den är. Frukt innehåller dessutom en massa vitaminer som kroppen behöver. Dessutom är det ju gott!

Grönsaksstavarsnacks

Även grönsaksstavar faller in under kategorin nyttiga snacks som också är en riktig klassiker. Gurka, morötter och paprika är vanliga och goda grönsaker som enkelt kan skäras till stavar. Servera gärna med en god dipp med bas av till exempel turkisk yoghurt, creme fraiche eller gräddfil.

 

Att köpa i affären

Det finns som sagt en hel del nyttiga snacks att hitta i vanliga matvaruaffärer. Vad man tycker är nyttigt och inte avgör man förstås själv men vill man undvika det klassiska ”fredagsmyset” i form av chips, godis och ostbågar är det bara att börja utforska vad som finns i hyllorna. Idag finns till exempel en hel del sockerfritt godis, om det är sockret man vill utesluta. Kalorimässigt är det oftast ingen större skillnad men är man känslig mot socker, eller som sagt bara inte vill äta det, kan det vara ett bra alternativ.

Även nötter är ett exempel på nyttigare snacks. Dock är de väldigt kaloritäta, så man kanske inte kan äta en hel påse och känna att man varit nyttig. Men en näve nötter då och då kan vara ett bra alternativ. Anledningen till att nötter innehåller mycket kalorier är för att de består av en stor andel fett. Dock så är det nyttiga och bra fetter som kroppen mår bra av, i rätt mängd.

Gör egna nyttiga snacks

Att laga eller baka saker hemma gör  att man i regel får något mer nyttigt att tugga på – nästan oavsett vad det är. Färdiga produkter innehåller ofta många tillsatser och genom att göra egna nyttiga snacks kan man undvika det.

Hälsa och träning har dessutom blivit hett under dom senaste åren och allt fler strävar efter en mer hälsosam livsstil. Därmed finns också många recept att hitta. Till exempel chokladbollar utan smör och socker, glass utan grädde, osv.

För den som vill testa att göra en nyttig glass är det otroligt enkelt – skiva upp en eller ett par bananer och lägg i frysen ett par timmar. Ta fram och lägg i en matberedare tillsammans med en skvätt valfri mjölk och smaksättning i form av bär eller kakao. Mixa tills konsistensen känns lagom – ät och njut.

Det finns minst sagt gott om nyttiga snacks men det gäller att våga prova sig fram lite.

E-handel inom hälsa till salu?

Proteinpannkaka samarbetar med flera e-butiker genom så kallat Affiliate. Vill ni hitta e-handel till salu kan ni kontakta I Am Growth AB. De är en företagsmäklare som framför allt köper och säljer e-handelsföretag.