Proteinpudding

Pudding med hög proteinhalt

Proteinpudding är för den som vill äta gott och samtidigt få i sig mycket protein.

Med mjölkprotein med långsam upptagningshastighet som bas, är det ett mycket bra kvälls- eller mellanmål. För en extra mättande effekt innehåller Proteinpudding dessutom fibrer och MCT-fett från kokosnöt.

Perfekt som efterrätt om man tillsätter fruktbitar, men kan man fördel också ätas precis som den är.

Mer om Sisu Nutrion Proteinpudding

Proteinpudding är en god proteinrik måltid som tillfredsställer både hunger och sötsug. Med en proteinhalt på hela 74 % är den perfekt för den som deffar. Tack vare puddingens långsamma mjölkproteiner passar det här målet extra bra för den som vill bevara muskelmassa.

Proteinpudding har en låg kolhydrathalt och är dessutom väldigt lätt att förbereda. Målet innehåller dessutom fibrer och MCT-fett från kokosnöt för att öka den mättande effekten.

Förberedning

Häll i 2 skopor (50 gram) i en shaker. Tillsätt sedan 2 dl vatten och skaka. Låt sedan shakern stå i kylen i 15 minuter och den är redo att ätas. Testa att variera mängden vatten för att hitta en konsistens som passar just dig. Tips: För den som gillar choklad kan kakaopulver tillsättas för att göra en god chokladpudding. Ett annat tips är också att blanda i fruktbitar i mixen för att göra en välsmakande och proteinrik efterrätt.

proteinpudding

ProPud

Den här fantastiskt välsmakande puddingen är inte bara god, den är dessutom laktosfri och väldigt proteinrik med hela 20 gram per bägare. ProPud fungerar utmärkt som ett mellanmål eller ett riktigt gott snack efter träningen. Puddingen finns i flera smaker, chokladvarianten är helt utan sockar medan Caramel endast innehåller 0,2 gram.  Finns även i 12-pack

Pudding med hög proteinhalt

High Protein Pudding

För den som tränar mycket och är ute efter snabba resultat krävs allt som oftast en strikt diet. Under en strikt diet kan sötsuget stundtals bli riktigt jobbigt, och då är High Protein Pudding från Fairings räddaren i nöden. Underbart god, men samtidigt helt sockerfri och med en proteinhalt på hela 77%, bestående av högvärdiga mjölkproteiner.

Proteinet kommer från helmjölksprotein som har en bred aminosyraprofil. Proteinet passar utmärkt till den som vill öka proteinintaget. High Protein Pudding är valet för dig som tränar hårt och vill äta gott.

Recension – High Protein Pudding

yohannas bild fairing choklad proteinpudding 2Tillagning: Det är enkelt att tillaga High Protein Pudding. Man skakar ihop pulver med vatten eller mjölk och låter stå, svårare än så är det inte.

Per portion landar vi på 23 g protein och 104 kcal och det är väldigt bra om man vill komma åt proteinet och tillfredsställa ett sockersug. Det här är för mig latemanslyx. Något snabbt att skaka ihop när jag borde äta något men inte orkar laga till något.

Den är samtidigt god oavsett om man blandar den med vatten eller mjölk.

Smak: Jag tycker att den har en bra och gräddig chokladsmak medan sambon Robot tyckte att den var lite för chokladig. Så det beror på vad man gillar. Kan tänka mig att den är extra god med en klick grädde eller kokosflingor på.
Hade önskat att en portion var större än vad den är men då får jag bara göra dubbel portion från början istället tänker jag. Priset blir typ 10 kr per portion och det tycker jag är helt okej.

Produkten kan köpas här

Proteinpudding från shape

Proteinpudding i portionspåse

I praktiska portionspåsar kommer den här krämiga proteinpuddingen som du enkelt tar med dig i väskan och blandar till som mellanmål efter träningen eller när det passar. Välj mellan choklad eller jordgubb/vanilj.

Proteininnehållet kommer från vassle och kasein och ger dig 26 gram protein  och endast 3 gram kolhydrater per portion. Produkten innehåller mjölkprotein och laktos.

Recension – Proteinpudding Shape, WNT

ProteinpuddingBland alla proteinpuddingar som finns på marknaden idag har jag provkört Protein Pudding i smaken jordgubb/vanilj från WNT. I kartongen finns det portionsförpackning för smidighetens skull om man är på gymmet eller vill slänga ner ett par påsar i väskan.

Smak

Om vi börjar med smaken så var den lite av en besvikelse. Den smakade inte mycket och den lilla smaken var från jordgubb. Jag provade dock att blanda min proteinpudding med lite fun light och resterande del vatten nästa gång och det gjorde den bättre!

Innehåll

Innehållsmässigt levererar den om man vill ha det som WNT lovar; lågt sockerinnehåll och högt proteininnehåll. En pudding är 120 kcal och har 26 gram protein och 3 gram kolhydrater varav 2 gram sockerarter. Pulvret ska blandas med vatten men den funkar också bra med mjölk (vilket dock ökar på kalorimängden beroende på vilken mjölk man använder.

Pris

En låda innehåller 10 portionsförpackningar och kostar 149 kr. Ser man kostnaden per portion så visst, man kan få billigare proteinpudding på annat håll. Men att jämföra med pudding du köper i butik är priset inte alls farligt. Det är också väldigt behändigt att kunna ha med sig en påse i väskan som nödmat ifall – man vet aldrig vart man hamnar och har man bara tillgång till ett kärl och vatten kan man ordna en pudding på några sekunder.

Så…

Den ska dock, för bästa upplevelse, förvaras i kylskåp en stund så att den får stelna. För den här typen av produkter är såklart kombinationen av en god smak och ett bra innehåll oslagbart. Men om jag måste välja så ser jag först till innehåll och sedan till smak. Jag tycker också att den här, trots brist på jordgubbssmak, är godare än många proteinshakes. Den var inget bismak av vasslet som annars kan lysa igen om även om man blandar den med vatten så är den helt okej.

Kan beställas här

 

 

Om:

Proteinpannkaka.se ägs av I Am Content AB, ett systerbolag till den digitala företagsmäklaren https://Iamgrowth.se. Vill du köpa eller sälja affiliatesidor kan du läsa mer om det hos I Am Growth.