Proteinvåfflor med vaniljkräm

Proteinvåfflor är en enkel, hälsosam och god måltid som kan ätas av alla – även av dem som inte tränar. Proteinvåfflor passar tidigt såväl som senare på dagen, och kan varieras med egna tillbehör, så som hallon eller andra bär. Grundreceptet liknar det för proteinpannkaka – men med en liten tvist.

Följ receptet nedan för att göra riktigt goda proteinvåfflor – till dig själv eller till dig och en vän.

Det här behöver du

För två portioner.

2 dl Core Protein Pancakes

3 dl vatten

För vaniljkrämen behöver du följande:

100 gram lättkvarg

2 krm vaniljpulver

15 stevia drops

Så här gör du:

Att göra proteinvåfflor är mycket enkelt. Börja med att ta fram en behållare eller bunke, och blanda ner ingredienserna för vaniljkrämen i den. Blanda väl och ställ sedan in i kylskåpet medan du fixar våfflorna.

Börja med att blanda pulvret (Core Protein Pancakes) med 2 dl av vattnet i en behållare. Vispa därefter noga till du ser att smeten blir jämn och fin. Tillsätt sedan den sista decilitern vatten och fortsätt vispa en stund till.

Ta sedan fram ett våffeljärn och låt det bli varmt. Grädda sedan smeten i järnet till de har fått en fin gyllenbrun färg. Servera sedan med vaniljkrämen.

Tips: Servera också med färska bär. Hallon, blåbär och jordgubb är populära val.