Recension – Raw EKO Agave Sirap

agawe syrupNyttigare? Jag har inte vart helt insatt i agavesirap förrän jag fick denna burk i handen. Jag har tänkt ”sirap som sirap” och var nöjd med det.

Men ack så fel jag hade! Agavesirap är en nektar som kommer från agavekaktusen. Den är sötare än socker och kan användas för att ersätta socker helt eller delvis beroende på vad man ska laga eller baka. Agavesirap har ett GI (glykemiskt index) på mellan 25 – 50 vilket klassas som lågt. Vanligt socker har ett GI på 97.

Smaken: En del hävdar ändå att agavesirapen inte är nödvändigtvis bättre. Men för min del nöjer jag mig med ett lägre GI och smaken man får! Det smakar som sirap men mildare. Det är en god sötma som är lite kolaaktig. Kan inte tänka mig annat än att denna passar på precis allt.

En otippad men god kombination var denna sirap tillsammans med bacon. Alltså som ett inslag av sötma till salt mat, det smakade väldigt bra! Användningsområdena är egentligen överallt där man har socker. På, i eller utanför maten.

Jag har med fördel använt den på pannkakor och ringlat över granolan. Den är såpass söt så man heller inte behöver några enorma mängder. Det är också en av basvarorna om man gillar att laga rawfood så om fantasin tryter finns det mängder med inspiration att hitta i recept!

Produkten kan köpas här

Om recensionen: Recensenten Yohanna Bredén skriver utifrån hennes åsikter. Läs mer recensioner av henne.