Recension på Diet Shake – Peanut Buter & Vanilla Apple Pie

   

Gott, mättande och flexibelt. Det är fördelarna med Diet Shake från Svenskkosttillskott. En måltidsersättare som finns i flera smaker som blandas med vatten eller mjölk.

En av de bättre måltidsersättningar jag testat. Men ställer mig skeptisk till Äppelpaj-smaken och se upp med dammet….

Jag har delade åsikter om måltidsersättningar. Å ena sida är det säkerligen betydligt nyttigare än många av de måltider jag annars har i matlådan. Dessutom enkel att ha med då det bara krävs att tillsätta vatten. Å andra sidan blir det rätt tråkigt att inte äta varm mat med tuggmotstånd.

Har i alla fall gett Diet Shake Peanat Butter samt Diet Shake Vanilla Apple Pie ett försök. Resultatet är att jag kommer köpa de fler gånger.

Smaken…

Att Peanut Butter smakar jordnötssmör är självklart. Det känns på doften och på smaken. Klockren smak – i alla fall för dig som gillar jordnötssmör.

Att Vanilla Apple Pie smakar äppelpaj är däremot inte lika säkert. Ställer mig frågande till om det går att skapa en dryck med smak av äppelpaj – en rätt med flera olika smaknyanser. Nej, jag hade aldrig gissat äppelpaj på denna dryck även om den smakade helt ok.

Enkla och tydliga smaker passar bäst på shakes – det bevisas även här.

Pulvret…

Pulvret är….dammigt. Det kan knappast kallas för pulver utan snarare för damm. Det är nämligen så extremt små partiklar i burken. Bra utifrån att det snabbt löses upp i vattnet. Men faktiskt lite svårt att hantera.

Första gången jag tog en skopa och hällde i ett tomt glas skapades en ”puff” av ett mindre ”dammoln” . Man behöver vara försiktig helt enkelt. Dagen då jag tappade burken på golven på ett offentligt café visade dammets riktiga egenskap – att sprida sig långt i luften…

Mättnad

Här ges högsta betyg. Jag brukar ha svårt att bli mätt på Diet Shakes men en portion var helt perfekt. Jag blev mätt och fick en mjuk mättnadskänsla.

Ganska exakt tre timmar senare hade uppenbarligen energinivån gått ner för då var jag tvungen att fylla på med mellanmål. Inte för att jag var hungrig men för att jag kände mig trött. Så bra mättnad – men det räcker inte en halv dag.

Slutbetyg 4/5 – Lär jag mig att hantera dammet bättre och håller mig till rena smaker ges snart en femma.