Recension – Jordnötssmör från Kung Markatta

Nyttigt jordnötssmörAnvändningsområde: Jag är ett stort fan av jordnötssmör och har testat de flesta varianter. Nötsmör kan man använda till det mesta. När man bakar, som topping på gröt, på äppelskivor med lite salt på, bara som det är om man är småsugen på något eller helt enkelt som den del i måltiden. Eller varför inte till glass? Det är bara fantasin sätter gränser.

Smak och konsistens: Kung Markattas jordnötssmör är riktigt gott och har bra konsistens. I jämförelse kan en del nötsmör vara lite torra och inte lika finfördelat. Men detta tycker jag har en i närheten optimal av konsistens kontra hur blöt den är. Jordnötssmör görs genom att man rostar nötterna och sedan maler dem. Oljan lägger sig oftast ovanpå så var noga med att blanda igenom nötsmöret ibland!

Ställ KRAV: Något som också gör detta nötsmör lite bättre även om det inte har med smaken att göra är att det är bland annat än kravmärkt. Nötterna odlas på ekologiska gårdar utan bekämpningsmedel eller konstgödning. För samtidigt som jag vill ha bra smak vill jag gärna ha bra kvalitet också!! Sammanfattningsvis så är det ett gott jordnötssmör som inte bara smakar bra. Nötsmör överlag innehåller en massa bra fetter så denna typ av livsmedel utgör ett välkommet tillskott i min kostcirkel.

Produkten kan köpas här

Om recensionen: Recensenten Yohanna Bredén skriver utifrån hennes åsikter. Läs mer recensioner av henne.