Recension Core Protein Bar

ProteinbarJag har provat Core Protein Bar i smakerna Lemon Cheesecake och Chocolate Fudge. Dessa produkter är nästan alltid upp till konsumenten. Vad vill jag ha ut av min proteinbar?

För dig som vill ha återhämtningen sett till snabba kolhydrater och ett högt proteininnehåll är den perfekt. Är du ute efter en proteinbar med mycket fibrer och lite kolhydrater så är det inte den optimala baren för just det. Men oavsett vad man vill ha ut av den så är den utan tvekan god!

Innehållet per bar är följande; 24,2 gram kolhydrater varav 21,8 gram sockerarter. Det är 6 gram mindre sockerarter än vad en Snickers innehåller. Kalorimässigt ligger en bar på 257 kcal och den innehåller 20 gram protein per bar. Fiberinnehållet är 0,5 gram och det är 8,8 gram fett.

Smakmässigt så tyckte jag att Lemon Cheesecake var bäst av dessa två. Den smakade precis som det låter, citroncheesecake och citronen kändes varken syntetisk eller konstig. Det är en smak som kan vara svår att efterlikna bra men i den här baren blev det full pott. Chocolate Fudge smakade mest som en typisk chokladbar. Fudge är i mitt tycke svårt att få till (såvida det inte är riktig fudge) så jag har slutat förvänta mig att det faktiskt ska smaka fudge. Däremot var konsistensen bra, inte torr och tråkig som en del bars blir utan perfekt småseg. Jag upplevde dock att denna var lite för söt i jämför med Lemon Cheesecake, men å andra sidan finns det inget syrligt i chokladfudge som kan väga upp sötman. Denna bar finns i smakerna Coconut och Chocolate Cookie Crunch också och alla smaker är glutenfria.

Kan köpas här